Management 3.0 – Agilt ledarskap
Management 3.0 – Agilt ledarskap, 2 dagar
Management 3.0 är kursen som ger dig praktiska verktyg för att införa ett agilt ledarskap.
Få företag får ut den fulla nyttan av att införa agila arbetssätt! Det visar sig att det inte räcker med agila team, det krävs att du som ledare utvecklar och stimulerar den agila organisationen. Denna kurs sätter ledarens roll i fokus.
Målgrupp
Denna utbildning riktar sig till chefer, ledare, projektledare, ScrumMasters, Product Owners och andra, som vill vara med och utveckla det agila arbetssättet. Alla som vill lära sig mer om hur ledarskapet kan bedrivas för att allra bäst stödja och få ut bästa möjliga nytta ur en agil organisation.
Förkunskaper
Vi rekommenderar grundläggande kunskaper i agila metoder motsvarande Introduktion till agila metoder eller ScrumMaster (+certifiering)
Certifieringsförberedande
Efter kursen uppfyller du grundförutsättningen för att bli en licensierad Management 3.0-facilitator.
Språk
Kursen hålls på svenska (Kontakta oss om du föredrar engelska).
Kursmaterial
Kursmaterialet är på engelska. Böckerna Management 3.0 och How to change the World ingår i kursavgiften.
Kursen baseras på boken Management 3.0. Boken har blivit en global succé och författaren Jurgen Appelo har blivit rankad som en av de absolut mest inflytelserika personerna inom Agile och inom Management. Management 3.0 är den ledande modellen för agilt ledarskap.
Kursinnehåll:
Agil utveckling, vad är det?
- Introduktion – vad är egentligen Agile?
- Hur förhåller sig Agile till traditionell organisering?
- Vilka varianter finns det?
- Hur kan chefer och teamledare bidra i agil utveckling?
Teorin bakom agil utveckling
- Varför fungerar agil utveckling?
- Komplexitetsteori och systemtänkande
- En modell för komplexitetstänkande
Att skapa energi och motivation
- Inre, yttre och framväxande motivation
- Förstå individerna i teamet, deras behov och hur det påverkar
Bemyndiga teamen
- Förutsättningar för självorganisering
- Hur arbeta med mandat, delegering och förtroende
- Utmaningar
- Tekniker för distribuerad styrning
Ramar och gränser
- Hur få team att självorganisera mot rätt mål?
- Målstrukturer och verktyg för att sätta riktning
Att utveckla kompetens
- Hur kan chefen/ledaren bidra till kompetensutveckling?
- Hur kan man mäta framsteg/utveckling i ett komplext system?
Att bygga struktur
- Vilken organisationsstruktur fungerar i en agil organisation?
- Hur balansera generalisering och specialisering?
- Funktionell vs. tvärfunktionell
Att leda förändring
- Att vara adaptiv är att ständigt förbättra
- Fyra aspekter på förändringsledning
- Sammanfattning och avslutning
- Tips inför framtiden
Övrigt
Kursen hålls i samarbete med Knowit som är en av få ackrediterade kurshållare i Sverige. Knowit har, efter Jurgen Appelo själv, störst erfarenhet av att hålla denna kurs.
Lärare
Johan Nyberg
Johan Nyberg är Sveriges mest erfarna Management 3.0 lärare med närmare 30 kursgenomföranden bakom sig. Johan har bred erfarenhet av att leda utvecklingsorganisationer från 10 – 350 personer. Idag är Johan VD och Managementkonsult med främsta fokus agilt ledarskap. Johan har arbetat med utbildning sedan 1990-talet. Johan är huvudlärare på Informators kurs – Management 3.0.
Pär Jansson
Pär är seniorkonsult på Knowit Technology Management. Pär hjälper företag att skala upp agila arbetssätt från teamnivå till chefer och ledare. Pär har lång erfarenhet av införande av agila arbetssätt i produktbolag, bank, statliga myndigheter och tillverkande industri. Pär är certifierad lärare inom både Management 3.0 och SAFe, Scaled Agile Framework.
Johan Oskarsson
Johan jobbar som konsult på Knowit Management. Johan har stor erfarenhet och kunskap av att leda agila team och att leda transformering från ”vattenfall” till agilt. Johans fokus idag är att hjälpa företag att införa ett agilt arbetssätt med höga krav på kvalité, effektivitet och innovation. Johan är certifierad SPC – SAFe Program Consultant.
Mikael Thorvaldsson
Mikael är seniorkonsult på Knowit Technology Management. Mikael har lång erfarenhet av att jobba med förändringsarbete i olika verksamheter, allt ifrån myndigheter till uppstartbolag och är därför ödmjuk inför alla verksamheters unika behov och utmaningar. Agilitet ser Mikael som ett vekligt paradigmskifte för hur vi leder och organiserar våra verksamheter i framtiden. Mikael jobbar därför dagligen med att vägleda verksamheter och speciellt chefer mot mer agila arbetssätt.
Kurstyp: Agil utvecklingsmetod, Systemutveckling
Relaterade kurser:
Utbildare:
Mikael Thorvaldsson är seniorkonsult på Knowit Technology Management. Mikael har lång erfarenhet av att jobba med förändringsarbete i olika verksamheter,
Pris:
29 950 krFöretagsanpassad kurs:
Levereras på samtliga orter i Sverige när och var kunden önskar.
Schemalagd kurs:
Levereras i Stockholm, Göteborg, Malmö
Kursstart | Längd | |
---|---|---|
Kursstart | Längd | |
---|---|---|
Frågor om Management 3.0 – Agilt ledarskap?
Anmäl dig till Management 3.0 – Agilt ledarskap!
Allmänna villkor om kursen
Fakturering och betalningsvillkor
Fakturering sker med 30 dagars betalningsvillkor. Kursavgiften skall vara betald innan kursstart. Dröjsmåls-ränta debiteras med 2 procentenheter per månad vid utestående likvid från och med 30 dagar efter fakturadatum till dess full likvid erlagts. Samtliga priser anges exklusive moms.
Schemalagd öppen kurs är tillgänglig för olika organisationer/företag/stat/kommun/landsting och det är begränsat till max antal på 12 deltagare på schemalagda kurser.
Avbokning och ombokning
Våra av- och ombokningsregler är baserade på Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretags (SAUF) riktlinjer.
§ Kursbokningen är bindande för deltagarens företag så snart vi accepterat bokningen och skickat bekräftelse på att deltagaren antagits på kursen.
§ Kostnadsfri av- och ombokning gäller fram till 3 veckor innan kursstart.
§ Vid av- eller ombokning 2 – 3 veckor före kursstart debiteras beställaren 50% av kursavgiften.
§ Vid av- eller ombokning 1 vecka eller mindre före kursstart debiteras beställaren 100% av kursavgiften.
§ Vid förhinder kan kursplatsen överlåtas till annan i samma företag efter samråd med oss.
Seminarier
För seminarier med anmälningsavgift gäller samma avbokningsregler som för kurs. För kostnadsfria seminarier förbehåller vi oss rätten att vid avbokning debitera 595:- för rörliga utgifter.
Utbildningsavbrott samt ansvarsbegränsning
Om DC måste ställa in en icke påbörjad kurs, oavsett anledning, äger kunden rätt att välja mellan att återfå erlagd kursavgift eller att ha erlagd kursavgift tillgodo inför framtida kurstillfälle. Om DC måste avbryta en redan påbörjad kurs, oavsett anledning därtill, skall DC i möjligaste mån tillse att kunden prioriteras plats vid närmast efterföljande kurstillfälle. Kunden äger alternativt rätt att välja mellan att återfå kursavgiften beräknat på outnyttjade kursdagar eller att erhålla motsvarande belopp tillgodo inför framtida kurstillfälle. Kursavgiften per dag fastställes genom att dividera totala kursavgiften med kursens totala antal utbildningsdagar. Ersättningar utöver detta utbetalas inte.
Nöjd Kund-garanti
Är du inte nöjd med en schemalagd kurs du gått hos oss, äger du rätt att gå om samma kurs vid ett senare tillfälle. För detta behöver du kontakta DC inom 10 arbetsdagar efter avslutad kurs.
Kontakt
Vid bokningar av event eller kurs godkänner du att bli kontaktad av DC via e-post eller telefon för information om DC erbjudanden.
Schemalagda kurser levereras som standard på svenska i svenska versioner. Vid företagsinterna kurser levererar vi gärna även utbildningarna på engelska samt i engelska versioner om så önskas..