Lean och Agilt i praktiken
Lean och Agilt i praktiken, 1 dag
Om utbildningen
Idag är agila arbetssätt etablerade, och har framgångsrikt kombinerats med principer och tekniker från Lean, men har ännu inte nått förväntad verkningsgrad i många verksamheter. Vi stöter i vårt arbete regelbundet på verksamheter där tekniksidan arbetar agilt, medan projekt, kvalitetsarbete och långsiktig ledning arbetar på andra sätt, inte sällan i konflikt med det man vill uppnå.
Under den här inspirerande grundutbildningen kommer vi att titta på framgångsfaktorerna inom Lean och agila ramverk, och lära oss skilja på olika begrepp. Vi kommer att titta på flera etablerade ramverk och se hur de kan kombineras för att hantera såväl utveckling som förvaltning och innovation. Vi tar också en titt på aktuella trender med en spaning framåt, och gör en djupdykning i hur framgångsrika verksamheter organiserat sitt arbete. Upplägget lämnar mycket utrymme för reflektion och som deltagare uppmuntras du att dela med dig av erfarenheter och tankar kring materialet. Du kommer att få med dig många praktiska verktyg med dig hem att prova i ditt arbete!
Ur agendan
- De agila grunderna, begrepp och syfte
- Lär dig känna igen onytta!
- Hur blir det ofta “i verkligheten”, var står industrin idag, och vad är på gång?
- Vilka roller kan man stöta på i agila arbetssätt, och hur är de tänkta att fungera?
- Det agila ledarskapet – finns det?
- Löpande arbete kontra projektarbete, förvaltning kontra nyutveckling, introduktion till Kanban
- Varför kan vi tjäna på att begränsa mängden pågående arbete?
- När använder vi iterativt kontra löpande agilt arbete?
- Agil livscykelhantering
- Agilt utanför IT, och i icke-‐‑produktutvecklande verksamheter
- Agil programstyrning – att synkronisera stora projekt och program på flera nivåer
- SAFe och skalad Scrum
- ”Amorfa” organisationer och Holacracy
- Visuell planering – det genomgående verktyget i Lean-världen – vi går på djupet med visuella system och hur de hänger ihop, tillsammans med en mängd konkreta exempel
- Prognosförmåga och uppföljning
- Ständigt lärande i organisationen – hur kan vi bli bättre, utan att bli stressade av det?
- Avslutningsvis tittar vi på hur de koncept vi lärt oss kan användas för individ, grupp och verksamhet!
Kurstyp: Agil utvecklingsmetod, Systemutveckling
Relaterade kurser:
Utbildare:
Jag som håller i utbildningen heter Mikael Lundgren. Jag har arbetat med agila arbetssätt sedan 2001. Bland mina kunder finns Spotify, Svenska PostkodLotteriet, ABB och Skandia, och jag samverkar idag även med forskare och ledande tankesmedjor inom lean produkt- och tjänsteutveckling. Jag har utbildat inom agila arbetssätt sedan 2004 och blev Certifierad Scrum Trainer 2006.
Pris:
12 950 kr/deltagareFöretagsanpassad kurs:
Levereras på samtliga orter i Sverige när och var kunden önskar.
Schemalagd kurs:
Levereras i Stockholm
Frågor om Lean och Agilt i praktiken?
Anmäl dig till Lean och Agilt i praktiken!
Allmänna villkor om kursen
Fakturering och betalningsvillkor
Fakturering sker med 30 dagars betalningsvillkor. Kursavgiften skall vara betald innan kursstart. Dröjsmåls-ränta debiteras med 2 procentenheter per månad vid utestående likvid från och med 30 dagar efter fakturadatum till dess full likvid erlagts. Samtliga priser anges exklusive moms.
Schemalagd öppen kurs är tillgänglig för olika organisationer/företag/stat/kommun/landsting och det är begränsat till max antal på 12 deltagare på schemalagda kurser.
Avbokning och ombokning
Våra av- och ombokningsregler är baserade på Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretags (SAUF) riktlinjer.
§ Kursbokningen är bindande för deltagarens företag så snart vi accepterat bokningen och skickat bekräftelse på att deltagaren antagits på kursen.
§ Kostnadsfri av- och ombokning gäller fram till 3 veckor innan kursstart.
§ Vid av- eller ombokning 2 – 3 veckor före kursstart debiteras beställaren 50% av kursavgiften.
§ Vid av- eller ombokning 1 vecka eller mindre före kursstart debiteras beställaren 100% av kursavgiften.
§ Vid förhinder kan kursplatsen överlåtas till annan i samma företag efter samråd med oss.
Seminarier
För seminarier med anmälningsavgift gäller samma avbokningsregler som för kurs. För kostnadsfria seminarier förbehåller vi oss rätten att vid avbokning debitera 595:- för rörliga utgifter.
Utbildningsavbrott samt ansvarsbegränsning
Om DC måste ställa in en icke påbörjad kurs, oavsett anledning, äger kunden rätt att välja mellan att återfå erlagd kursavgift eller att ha erlagd kursavgift tillgodo inför framtida kurstillfälle. Om DC måste avbryta en redan påbörjad kurs, oavsett anledning därtill, skall DC i möjligaste mån tillse att kunden prioriteras plats vid närmast efterföljande kurstillfälle. Kunden äger alternativt rätt att välja mellan att återfå kursavgiften beräknat på outnyttjade kursdagar eller att erhålla motsvarande belopp tillgodo inför framtida kurstillfälle. Kursavgiften per dag fastställes genom att dividera totala kursavgiften med kursens totala antal utbildningsdagar. Ersättningar utöver detta utbetalas inte.
Nöjd Kund-garanti
Är du inte nöjd med en schemalagd kurs du gått hos oss, äger du rätt att gå om samma kurs vid ett senare tillfälle. För detta behöver du kontakta DC inom 10 arbetsdagar efter avslutad kurs.
Kontakt
Vid bokningar av event eller kurs godkänner du att bli kontaktad av DC via e-post eller telefon för information om DC erbjudanden.
Schemalagda kurser levereras som standard på svenska i svenska versioner. Vid företagsinterna kurser levererar vi gärna även utbildningarna på engelska samt i engelska versioner om så önskas..